Vyhledávání


Kontakt


E-mail: irim3@seznam.cz

Magické pomůcky


Athame

 

Athame je osobním nástrojem, který by měl každý vlastnit. Je to nůž. Používá se k nasměrování energie (např.: při stavbě kruhu, při magii,…).
Nejlepší je, když si takový nůž vyrobíte sám. Ale já nemyslím, že by to bylo bezpodmínečně nutné. Je fajn, když má vaše Athame rukojeť ze dřeva, protože se do ní dá snadno vyřezávat.
Každé Athame by mělo být podepsané svým vlastníkem, který do něj tím vkládá svou energii. Do rukojeti vyřezejte své magické jméno v nějaké magické abecedě, kterou používáte (Např.: Runy,...), nebo stačí jen váš magický monogram (vytvoříte ho tak, že písmena svého magického jména v Runové podobě napíšete přes sebe tak, že vytvoří nějaký tajemný, ale v zásadě jednoduše načrtnutelný symbol). Rukojeť si potom můžete vyzdobit podle svého vlastního vkusu. Ve fantazii se meze nekladou… :o)
Ještě bych chtěla jednu věc. Své Athame můžete používat výhradně k magickým účelům, nebo k magickým účelům a i na všechnu ostatní práci (např.: sekání bylinek,…). Já si myslím, že lepší je druhá varianta. Používat ho co nejvíce, protože tak k němu získáte lepší vztah. Ale taky Athame byl používán jako ceremoniální dýka používaná démony k zabíjení čarodějek

 

Septagram

 

Sedmička je spojení trojky a čtyřky, bývá symbolem dokončené či dokonalé řady a řádu. Tradičně bývá spojována se sedmi planetami: Slunce, Venuše, Merkur, Luna, Saturn, Jupiter, Mars.

Planetární septagram


Zároveň tak označuje i astrologický čas. Sedmicípá hvězda nakreslená jedním tahem je nejen symbol planetárních sil, ale tvoří i základní obrazec do nějž je vepsána pečeť Šarlatové ženy - BABALON.

Wicca, hnutí New age a pohané ho označují za Elfí nebo Vílí hvězdu. Keltové zase za hvězdu svaté Brigity.

 

Obrácený pentagram

Obrácený Pentagram - jedná se o symbol černé magie nebo také Satana. Často okolo něj jsou nápisy: Samael a Lilith. Samael je pekelný kníže stojící nejblíž samému satanovi. Podle rabínské tradice je Samael totožný s "andělem mrti" a měl být také skutečným otcem Kaina. Jako biblický had geneze je občas ztotožňován s Leviathanem. Sameal je také esoterní jméno Satanovo. Lilith (též Lilita) je pekelná manželka Samaela, noční démon, nazývaný také "pekelná děvka". V černé magie často ztělesňuje symbol temné stránky ženské sexuality. Do Obráceného Pentagramu je také někdy vkreslena hlava Mendéského kozla - pak se občas nazývá Baphomet. Jinak také viz. Pentagram

Pentagram

Znakem, který nejvíce reprezentuje magii, je pentagram. Jedná se o pěticípou nevyplněnou hvězdu, jejíž jednotlivé strany se navzájem prolínají. Symbolizuje "pět údů člověka" (2×ruce, 2×nohy a hlavu). Označuje také mystický pátý element akášu (vedle ohně, země, vzduchu a vody). Pentagram postavený na jeden vrchol je známý jako symbol, který (zne)užívá černá magie; původně ovšem značil vyšší stupeň zasvěcení.

Hexagram

Hexagram - neboli Šalamounovo znamení, vyjádřené šesticípou hvězdou, vytvořenou ze dvou protínajících se rovnoramenných trojúhelníků. Je 1.) základním hermetickým symbolem života a 2.) základním magickým pantaklem. V alchymické konkretizaci je hexagram symbolem "mystické svatby" (hieros gamos), neboť vyjadřuje prostupování a spojení živlů ohně a vody. Vyjadřuje tak tajemství vesmírné rovnováhy a současně vzestup ducha a tajemství smrti. Hexagram je tvořen prvky živlu ohně (nahoru směřující trojúhelník) a živlu voda (dolů směřující trojúhelník). Posuneme li oba trojúhelníky tak aby vytvořili kosodélník, dostaneme symbol smrti (oddělení metafyzického ohně od metafyzické vody: duch - oheň dokončil cestu hmotou - vodou a osvobodil se od ní). Smrt je v tomto smyslu jen etapou celkového vývoje. Vzájemná interakce obou trigonů, ohně a vody, odpovídá v podstatě achymickému principu "solve et coagula" (odděluj a zhušťuj - spojuj). Doprostřed hexagramu se vpisuje hebrejské písmeno jod, které dává tomuto obrazci pečeť symbolu svrchovaného hermetického poznání. Hexagram se tím stává klíčem k hermetismu a ideograficky v sobě obsahuje tajemství Smaragdové desky. Hexagram je také relativně novým znamením židovstva (Davidova hvězda), avšak byl znám již ve starém Egyptě a jiných kulturách. Aritmosoficky vyjadřuje šestku, která znamená dvojí trojnost ovládající veškeré dění, tedy i vývoj. V praktické magii je hexagram mocným pantaklem a symbolem makrokosmu.

 

Jing - Jang

Jin a Jang - Pojmy Jin a Jang jsou naprosto vlastní čínskému myšlení. Obě přírodní síly, mužská síla Jang i ženská Jin, vznikly z prajednoty (tachaj-ťi). Z jejich spojení vzniklo pět živlů, které zase stvořili deset tisíc věcí. Již v nejstarších čínských knihách Š' -ťing (Knize písní) a I-ťing (Knize proměn) se mluví a Jin a Jang. "Tady ono zastíněné, tam ono ozářené" (i Jin, i Jang) se píše už v Si-cch', krátkém pojednání připojeném k I-ťing. Rčení můžeme také přeložit podle časového sledu: "Nejprve stín, pak sluneční světlo". V Š'-ťing se se slovem Jin pojí myšlenka na chladné, chmurné počasí, zatímco Jang poukazuje na sluneční světlo a teplo.

Jang odpovídá nebi, jihu, císaři, draku a všem lichým číslům (také případně plnosti). Jin se srovnává se zemí, severem, chladem a se všemi sudými čísly (také případně s prázdnotou). Linie Jin jsou přerušované čáry osmi diagramů, linie Jang jsou nepřerušované. V krátkosti řečeno jsou (jak asi už každý ví) Jin a Jang dva protiklady, které se navzájem doplňují a tvoří dokonalý tvar - Kruh. Když pojmenováváme obě tyto přírodní síly musí stát Jin vždy na prvním místě, ačkoliv v běžném čínském životě je to naopak.

K lepšímu pochopení tohoto symbolu je důležité si uvědomit že se Jin a Jang neustále otáčí. Nemůžu zde vypsat plný význam tohoto symbolu, protože si myslím, že by bez potíží vydal na pořádnou knihu, ale jsem přesvědčen, že když se nad tímto symbolem kdokoli zamyslí tak přijde na spoustu dalších věcí, které zde nebyli řečeny.

 

Keltský kříž

Keltský Kříž - Nebo také kruhový kříž symbolizuje most do jiného světa (Annwn) a k vyšší energii a znalostem. Toto je uskutečněno vertikálními rameny kříže představujícími jiný svět a horizontálními rameny představujícími fyzický svět (Abred).

 

Anch

Jde o nilský starodávný kříž pocházejcí s Egypta a je symbolem života a nesmrtelnosti.Znak života, jako symbol odkazuje na božská to jest věčný život, též oživení, narození, žití, znovuzrození: symbol věčně žijících božstvech . Také symbol nepomíjíc i síly se kreslil na zdi chrámu.

Přináší dobré zdraví, zvišuje psichi, posiluje plodnost, navrací energetickou rovnováhu, odstraňuje z organismu škodlivou negativní energii, způsobenou nemocí.

Symbol skutečného života, do něhož se zemřelí rodil smrtí- odchodem z hmotného světa.

Byl klíčem k otevření mimozemských bran ráje, pro vyjednávání s Bohy o věčný a šťastný život.

 

Elementy

jsou také označovány jako živly. Oheň je symbolizován červeným trojúhelníkem a představuje ničivý živel. Patří ke znamení Lva a jeho (křesťanským) patronem je sv. Marek. Vzduch má ve znaku modrý (někdy také žlutý) trojúhelník. Reprezentuje těkavý živel. Spadá pod znamení Vodnáře a patronaci sv. Matouše. Voda bývá značena modrým, na vrchol postaveným trojúhelníkem. Symbolizuje tekutý živel; patří ke Štírovi a sv. Janovi. Poslední element, zemi, poznáme dle zeleného trojúhelníku, postaveného na vrchol. Země je zástupcem živlu stálosti. Přísluší jí znamení Býka a jejím patronem je sv. Lukáš.

 

 Oltář

Jako Oltář může sloužit malí konferenční stolek nebo-li máte někdo možnosti i něco většího!Nebo dobře poslouží i kartónová krabice,polička šuplík atd.

Výbava Oltáře: Kniha Stínů,Teroty čijiné divinační pomůcky,fotky vašich bližních,stojánek na vonné tyčinky nebo kadidelnice v případě aroma lampa nebo taky vše!Další Svíčky jakékoliv barvy a zvlášt bílé svíčky pro Boha a Bohyni!!

 

Kniha Stínů

Vyrob si svou vlastní ,,KNIHU STÍNŮ" postačí ti k tomu obyčejný sešit nebosešit v pevných vazbách!!

Sešit v pevných vazbách můžeš polepit látkou či kůží!!Je na tobě jak si ji ozdobíš!!

Co doní budeš psát??Třeba své vlastní kouzla a rituály,postřehy o Sabatech no očem budeš chtít!!

Taková kniha Stínů by měla být híčkáná!Nejlepčí místo bude proní na Oltáři!!!

 

Lapač snů

 

Kalich

mohou být nejrozmanitějších tvarů, velikostí, typů. Přechovává se v nich víno či voda, ale někdy se používá i prázdný. Kalich na víno nesmí být vyroben s mosazi nebo cínu, pokud není postříbřený. Mezi vínem a těmito kovy probíhá chemická reakce, a uvolňují se jedovaté látky. Vhodné jsou kalichy ze dřeva, skla, kamene, stříbra. Kalich patří živlu voda.

 

Svíčky

sou používány pro osvětlování oltáře, až po specifická kouzla.

 

Kameny

při některých kouzlech se používají kameny různých tvarů a velikostí. Počet kamenů při rituálu není stanoven, ale nepoužívá se víc jak třináct. Patří živlu Země. Krystaly a kameny vedou magickou energii. Velmi užitečné jsou kameny: bílá - měsíční kámen, křemen, horský křišťál, žlutá - jantar, topas, citrín, růžová - růžový křemen, růžový kalcit, červená - červený jaspis, karneol, oranžová - karneol, hyacint, modrá - laspis lazuli, labradorit, zelená - jadeit, malachit, amazonit, purpurová nebo levandulová, fialová - ametyst, křemen, beryl, hnědá - záhněda, tygří oko, černá - onyx, obsidián.

 

Miska

měděná nebo železná nádobka, která se používá na pálení kuřidel a vůní, tyto nádobky jsou zapotřebí dvě, protože při určitých kouzlech potřebujeme např. spálit i jiné atributy - bylinky, součásti oděvu, pergamenový papír, kouzlo napsané na papíru,....

 

Hábit

plášť s kapucí, je vhodný pro vnitřní hloubání. Pracujte li sama / sám, je na vás, jestli budete plášť používat nebo ne.

 

Meč

je pomůckou k rozkazování. Není používán často. Velikost a tvar závisí na osobní volbě, měl by být snadno ovladatelný. Patří živli Ohně.

 

Kotlík

s obloukový držadlem. Ten zastupuje živel vodu. Když je kotlík naplněn vodou může být používán k věštění budoucnosti obdobně jako křišťálová koule. Při některých kouzlech se staví svíčky na dno kotlíku, tam potom dohořívají.